Canals que tanquen de la Tdt

BY IN General NO COMMENTS YET

La Sexta3, Xplora, Nitro, La Siete, La nueve, AXN y Veo7

MOTIU.

Una sentència de l’alt Tribunal del desembre del 2012, va estimar un recurs de l’empresa Infraestructuras y Gestión 2002 SL contra la forma com es van otorgar aquests canals; sense concurs previ. tal i com exigia la llei audiovisual.
Un error de forma però, atribuïble al funcionari que va donar el vistiplau a la fórmula amb què el Govern, aleshores de Rodríguez Zapatero, va concedir al 2010 aquests canals a les empreses que ja emetien i tenien la concessió de les freqüències. Però el suprem recalca que aquell acord no es va ajustar a dret, per ser contrari a la llei, i per tant, han de deixar d’emetre, i tornar a posar a concurs aquestes freqüències.

APLICACIÓ DE LA SENTÈNCIA

El Ministeri d’Indústria va enviar el 27 de març un requeriment als quatre grups audiovisuals involucrats en el tancament per a què en un període de 10 dies, comuniquessin a la “Secreteria de Estado de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información (SETSI) els canals que tancarien les seves emisions i les principals plataformes han decidit tancar els següents canals.

Atresmedia

  1.  La Sexta3
  2. Xplora
  3. Nitro

Mediaset

  1. La Siete
  2. La Nueve

Veo Tv ( liderat per Unidad Editorial)

  1. AXN ( tornarà a la plataforma de pagament )

Net Tv

  1. Intereconomía
  2. MTV

 

“Deben cesar las emisiones de los canales no comprendidos en los acuerdos del Consejo de Ministros de 28 de mayo y 11 de junio de 2010 de transformación de concesiones en licencias en aplicación a lo dispuesto por la Ley General de Comunicación Audiovisual”

A més a més, la situació pels operadors privats podria empitjorar, perquè l’alt Tribunal té sobre la taula un recurs de l’Empresa Infraestructuras y Gestión 202, que reclama la anul.lació de 8 canals més que, en opinió seva, també es van otorgar sense concurs públic.

“Solo unos 15 canales ostentaban un título anterior al acuerdo del Consejo de Ministros de 16 de julio de 2010, mientras que los restantes derivan de la asignación del Múltiple Digital, por tanto su atribución es nula, y deben cesar sus emisiones en ejecución de la sentencia.

INDIGNACIÓ DE LES TV PRIVADES

Les empreses de Tv privades perjudicades estan indignades, es consideren víctimes i paganes d’un error d’altri. “Això és de república bananera” Clama un representant de la UTECA que assegura que el Govern no ha volgut pactar una sol.ució, per així beneficiar, enun futur nou concurs de llicències, grups afins al Govern actual com pot ser 13TV (COPE). UTECA deixa clar que si 13Tv guanyés un eventual concurs, l’imugnarien.

Paolo Vasile, s’ha mostrat igual d’indignat, el conseller delgat de Mediaset a qualificat l’apagada d’abús i d’expropiació cruel i que farà tot el possible per aturar-la o reclamar perjudici econòmic

I Alejandro Echevarria ( Mediaset ) a considerat que s’està evidenciant un manifest dèficit de seguretat jurídica amb canvis inesperats en el context normatiu.

 

 

 

Facebook Twitter

Deixa'ns el teu comentari